Ароматът на току-що приготвена домашна закуска е едно от онези малки неща, които са способни да превърнат и най-обикновената сутрин в специално преживяване.

Защо е важно да закусваме? (ВИДЕО)

Ако се чудите как да си прекарате една по-различна неделя и да опитате нещо ново, то със сигурност това, което трябва да пробвате е така популярния напоследък брънч. Всъщност тази чуждица е комбинация от английските думи за закуска – breakfast и обяд – lunch. Двете заедно правят брънч – brunch и обобщават онова време от неделята, когато се спи до късно, а като се събудите вече е минало времето за закуска и наближава обяд.

закуска
ThinkStock/Getty Images

Все повече заведения в страната вече предлагат брънчове, а в новия епизод на уеб поредицата Urban Life водещият Алекс Петренко ни развежда из неговите любими места за вкусен и засищащ уикенд брънч. А закуската се превръща в приятен повод за събиране с приятели за почивка от натоварената работа седмица.

Полезна и вкусна закуска за работещи момичета (ВИДЕО)

По време на брънч самите храни, които се поднасят, са нещо между закуски и обеди. Ястията, които се предлагат са най-разнообразни и обикновено варират между различни комбинации с яйца, филийки, наденички, кроасани, сладко и какво ли още не. Брънч е истински рай за всеки ценител на обилната и вкусна храна.

брънч
ThinkStock/Getty Images

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура. 

Вижте още:

Правилната закуска съхранява красотата на кожата

Закуска за сваляне на корема от хранителни специалисти

Фибрите борят холестерола

Знаете ли защо сладоледът е полезен за закуска?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук