В разгара на летния сезон всеки иска да изглежда перфектно. Има храни, които ще ни помогнат да свалим излишните килограми, да се чувстваме добре и да изглеждаме добре. Затова е важно да подбираме продуктите, с които се храним.

Вижте най-добрите храни за перфектна фигура

Черен боб

Една купа черен боб съдържа невероятните 15 грама от ценния протеин. Не съдържа наситени мазнини, характерни за други протеинови продукти, като например червеното месо.

Десет храни с магически сили

Сьомга

Постните източници на протеини засищат, без да се добавят излишни мазнини. Опитайте се максимално да замените червените меса със сьомга например. Доказано е, че с рибна диета се отслабва повече, от колкото с меню, съдържащо нискомаслени продукти.

Наистина ли суперхраните са толкова полезни?

Боровинки

Едно от най-известните свойства на тези малки плодове е тяхната подмладяваща функция. Консумацията им има благотворно въздействие и върху линията. Една купа боровинки съдържа само 80 калории и 4 грама фибри, които засищат глада.

Как да се храним здравословно през лятото

Броколи

Варено или леко задушено, това кръстоцветно растение е прочуто със свойството си да предпазват от появата и развитието на ракови заболявания. Една порция броколи съдържа 30 калории. Честата му консумация намалява наднорменото тегло.

Кафяв ориз

Кафявият ориз е по-добрата алтернатива на белия. Половин купа съдържа 1.7 г здравословни въглехидрати, които увеличават метаболизма и изгарят мазнините. Той бързо засища, дава енергия, без да води до натрупване на килограми.