5 дни Консумацията на бекон може да увеличи риска от деменция Традиционната британска закуска е свързана с повишен риск от развитие на деменция, ...
29.12.2024 Смутитата изобщо не са толкова полезни, колкото си мислите Смутитата често се рекламират като здравословно лакомство, но както разкрива д-р Салейха ...
28.12.2024 Не само в България обичат кисело зеле Не само в България обичат кисело зеле. И в Германия то има дълга история и традиции. ...
22.12.2024 Защо е важно да се храним със сезонни храни Природата ни дава хранителните вещества, от които се нуждаем в точното годишно време. ...
20.12.2024 Маслото от авокадо може да помогне в борбата с лошия холестерол Картофите, пащърнакът и пуйката са вероятно сред разнообразните продукти в типичния ...
19.12.2024 Калории, стрес и безсънни нощи: Как празниците влияят на тялото ни Партита, излитания, вечери, брънчове и обеди. Празничният сезон е пълен със забавления, ...
02.12.2024 Симптомите, които показват, че имате недостиг на селен в организма Селенът е един от най-важните минерали за нашето тяло. Той поддържа функциите на ендокринната, ...
25.11.2024 Как напредването на възрастта влияе на черния дроб? Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, отговорен за множество ...
24.11.2024 Как да избегнем „прегаряне“: Съвети за справяне със стреса и умората на работа Независимо от спецификата и часовете на работа, всеки в някакъв момент започва да изпитва ...
19.11.2024 Пропускането на закуската води до затлъстяване Пропускането на закуската е вредно за здравето, предупреди ендокриноложката и диетоложка ...
15.11.2024 Започнаха Коледните пости - ето какво трябва да знаем На 15-и ноември започват Коледните пости. Те продължават до 24 декември - Бъдни вечер. Постът ...
14.11.2024 Витамин D през зимата: Кога не трябва да го приемаме Противно на общоприетото схващане, не винаги е необходимо изкуствено да се попълва ...
08.11.2024 Лилавият ориз може да намали риска от рак и сърдечни заболявания Консумацията на „малко известната“ цветна „суперхрана“, известна като лилав ориз, ...
01.11.2024 Можем ли да забавим стареенето Стареенето е необратим процес, част от човешкия живот. Но има теории, според които остаряването ...
29.10.2024 Лекари: Болести от миналото се завръщат Скорбутът се завръща, пише „Ню Йорк Пост“. В миналото болестта е била характерна за ...
23.10.2024 Заради съвременния начин на хранене: Позабравена болест отново набира скорост Скорбутът бил широко разпространен през XVI-XVIII век, но днес отново става актуален заради ...
18.10.2024 Експерт: Консумацията на нискомаслено кисело мляко крие рискове за здравето Много от нас се опитват да се хранят възможно най-здравословно, но това невинаги е толкова ...
14.10.2024 Мляко или алтернативни продукти: Какво казват експертите Препоръчително ли е да се откажем от млякото в полза на алтернативни продукти? По-полезни ...
30.09.2024 Отговорен ли е шоколадът за появата на акне Шоколадът отдавна се смята за възможна причина за появата на акне, както и други сладки ...
25.09.2024 Невероятните ползи за здравето от семената от лотос Махана (известни още като лотосови семена или лисичи ядки) може да са малки, но със сигурност ...