Бюнямин Хасан: Настояваме всяко дете да има достъп до качествено образование
Бюнямин Хасан: Настояваме всяко дете да има достъп до качествено образование / dariknews.bg
Бюнямин Хасан е кандидат за народен представител от листата на Движение за права и свободи от Шумен. Той е бил заместник областен управител и депутат в 42-то Народно събрание.

Като един от най-важните приоритети определя образованието Бюнямин Хасан по време на предизборната кампания на ДПС.

„Целта на политиката е да образова и да възпита ново, младо поколение. Поради дългогодишната ми работа в местната власт и като народен представител в областта на образованието – то е моята слабост“, казва той и посочва, че един от начините да спасим страната от бедността е да се даде възможно най-доброто образование на децата.

„Това е наша дългогодишна теза, която ние ярко сме защитавали в парламента“, заявява Хасан и допълва, че новите закони за предучилищното и професионалното образование са стъпки в правилната посока за по-доброто развитие на образователната система.

„Аз лично и хората, с които работим по тези теми, настояваме всяко българско дете от ранна възраст да има достъп до качествено предучилищно и училищно образование и обучение. Моите усилия ще бъдат насочени натам“, категоричен е кандидатът за народен предсатвител.

„Предлагаме конкретни и осъществими решения, който могат да ни дадат по-добра перспектива в бъдеще“, казва Хасан и допълва: „Има африканска поговорка – за да се образова едно дете, е нужно цяло село. Затова трябва да заработим като общност, за да го постигнем“.