От Движението са си поставили за цел минимум 3-ма народни представители
От Движението са си поставили за цел минимум 3-ма народни представители / dariknews.bg
Първа политическа сила в Шумен е целта, която са си поставили
Подкрепа за малкия бизнес, младите и равен достъп до образование и здравеопазване са сред основните акциенти, заложени в програмата на Движението за права и свободи.
Партията представи днес листата си с кандидати за народни представители в Шуменския многомандатен избирателен район.
 
„Уверено започваме една предизборна кампания, която от наша страна ще бъде толерантна, коректна и позитивна, ненатрапчива, но която ще има за цел да стигне до максимален брой хора – наши традиционни избиратели, но и представители на интелигенцията, културата, на науката, каза водачът на листата д-р Нигяр Сахлим Джафер.

Тя изведе два основни акцента, които са част от предизборната кампания на ДПС – търсене на широко съгласие и консенсус за област Шумен, независимо от коя политическа сила произхождат – подобряване на икономическия климат, подкрепа на местния бизнес и младите хора.
Друг акцент е равният достъп на всеки български гражданин до образование, здравеопазване, заетост и социална сигурност.

ДПС
dariknews.bg


„За мен е нелогичен фактът, че Националната здравноосигурителна каса отделя 22 лева за здравеопазване в община Нови пазар и 200 лв. на глава от населението за софиянец“, коментира д-р Джафер и допълни, че ще продължава да отстоява позицията, че населението, което живее на територията на малки общини има право да бъде лекувано както всички здравноосигурени български граждани.

Листата им за предстоящите парламентарни избори е с 12 кандидати. Д-р Джафер посочи, че в шуменската листа на ДПС има хора, които съчетават младост и опит.

Хамид Хамид, който е на второ място в нея, заяви, че няма да залитат в полето на популизма, а ще обещават реални неща, който могат и ще изпълнят.
Преодоляването на бедността и демографската криза също е един от основните ни акценти, отбеляза третият в листата на ДПС Бюнямин Хасан. Той допълни, че успехът в тези сфери минава през достъпа до образование.
„Затова настояваме всяко българско дете да има достъп до качествено образование. Нашите усилия ще бъдат насочени натам“, каза той.

В листата на Движението влизат още председателят на младежката организиация Сали Бейхан Ибрахим, общинският лидер във Велики Преслав Мустаджан Шабан и Мелин Рамис Осман. Кметът на Цани Гинчево - Красимир Георгиев е 7-ми в листата, следван от Мюзеям Салим Али и Бирсен Еюбов Елманов. На 10-то място е общинският председател на партията в Смядово Фатма Раим Хюсеин, следвана от общинският съветник в ОбС-Шумен Асен Асенов. Зюхре Камбер Мердан допълва листата.

Първа политическа сила в Шумен и минимум 3-ма народни представители са целите, които са си поставили от Движението за права и свободи.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!