Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / dariknews.bg
Предизборната кампания на ДПС в Шумен бе официалното открита

Имаме ясна и изпълнима програма, за да спасим България, заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на официалното откриване на предизборната кампания в Шумен.

ДПС докара демокрацията в България, каза той и допълни, че България е станала член на НАТО през 2004 година, когато Движението бе във властта.

Движението изигра своята роля за това България да стане член на НАТО, посочи Карадайъ. Той добави, че ДПС е дала своя принос и за членството на страната ни в Европейския съюз.

„В каква ситуация и каква среда живеем. Оценката на бизнеса, на българските граждани и на ДПС е, че в страната се шири бедност.

Призмата, през която е пречупена нашата програма, е за борба с бедността и демографската криза.

Тази борба ние нямаме идеята да я водим с празни приказки, нямаме идеята да се лъжем. За нас винаги има утре. Ние знаем, че след 26 март, пак ще се събираме и ще се гледаме в очите и то с достойнство, защото си имаме доверие и не се лъжем, категоричен бе лидерът на партията.

ДПС Шумен
dariknews.bg

„Започваме тази кампания с апел „Да спасим България“. Страната ни има нужда от спасителен план, защото тежката бедност, демографската криза, която изпразва по един средно голям български град годишно, защото омразата и разделението се насадиха сред нас. Страната, която толкова обичаме, е изправена пред катастрофа“, каза членът на изпълнителното бюро на ДПС Йордан Цонев.

Той заяви, че ДПС винаги е спасявала България.

„Вие сте истинските патриоти, вие сте истинските родолюбци, вие сте хората, които непрекъснато спасяват България. Тогава когато тоталитарният режим в своята агония посегна и на най-скъпото, вие се изправихте срещу него с голи ръце“, обърна се към залата той.

„Вие помогнахте демокрацията да се настани тук. Когато през 90-те години България имаше нужда от мир – вие го осигурихте. Когато етническата черга в комшиите гореше – в България беше спокойно“, допълни ретроспекцията си Йордан Цонев и заяви, че така е осигурена на страната ни реализацията на най-важните стратегически цели – прозападен, демократичен и проевропейски път на страната.

ДПС Шумен
dariknews.bg

„Убедена съм, че област Шумен ще изпрати в парламента своите представители, които са наясно с дневния ред на България и на Европа. Които познават както страховете, така и страховете на хората, каза евродепутатът и зам.-председател на АЛДЕ в Европейския парламент Филиз Хюсменова. Тя посочи, че представителите на листата в Шумен са достойни, уверени и амбицирани истински професионалисти.

„Водачът на листата е жена със желязна ръка, облечена в кадифена ръкавица. Едно съчетание, което остро липсва на българската политика днес“, заяви още Филиз Хюсменова и пожела на 26 март ДПС 30 многомандатен избирателен район да изпрати 4-ма свои представители в българския парламент.

„За да живеем по европейски в най-красивия град – Шумен“, допълни тя.

ДПС Шумен
dariknews.bg

„27 години Движението за права и свободи върви по един път, който често беше стръмен. Плащахме висока политическа цена като партия, която отстояваше ясни ценности. Защото на омразата отвръщахме с любов, защото на нападките отвръщахме с толерантност. Защото вече 27 години Движението е виновно за всичко, което се е случвало и не се е случвало в България“, каза водачът на листата на ДПС в Шумен д-р Нигяр Джафер. Тя добави, че гласът на всеки ще бъде чут – както на жителя на големия град, така и на хората по малките и отдалечени места. Водачът на листата бе категоричен, че за всички трябва да има равен достъп до заетост, здравеопазване и образование и социална сигурност.

„Сигурна съм, че като отбор ще победим и с енергията на младите хора, на младежките ни структури, с опита на общинските ни структури, със сенситивността на женските ни организации отново ще покажем, че сме първа политическа сила в област Шумен и ще се борим за третия, но и за четвъртия мандат“, заяви д-р Нигяр Джафер.

ДПС Шумен
dariknews.bg

Листата на ДПС в област Шумен се състои от 12 души. След водача д-р Нигяр Джафер на второ място е Хамид Хамид, а трети е Бюнямин Хасан. В листата влизат още председателят на младежката организиация Сали Бейхан Ибрахим, общинският лидер във Велики Преслав Мустаджан Шабан и Мелин Рамис Осман. Кметът на Цани Гинчево - Красимир Георгиев е 7-ми в листата, следван от Мюзеям Салим Али и Бирсен Еюбов Елманов. На 10-то място е общинският председател на партията в Смядово Фатма Раим Хюсеин, следвана от общинският съветник в ОбС-Шумен Асен Асенов. Зюхре Камбер Мердан допълва листата.




КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!