Д-р Нигяр Джафер
Д-р Нигяр Джафер / dariknews.bg
Д-р Нигяр Сахлим Джафер е водач на листата на ДПС в Шумен. Била е два пъти народен представител и председател на Комисията по здравеопазване в 42-то Народно събрание.

Д-р Нигяр Джафер открои няколко акцента в предизборната платформа на Движението за права и свободи по време на срещите със симпатизанти и граждани.
Среда тях са равният достъп до здравеопазване и работа, както и социална сигурност.

Сред реформите, които трябва да се направят в сектор здравеопазване са  – демонополизация на здравната каса и въвеждане на електронно здравеопазване, за да има контрол и прозрачност в системата, посочи тя.
 
Д-р Джафер бе категорична, че е нужно и подобряване на ресурсите, отделяни за спешна помощ, както и логистична помощ на тази система, за да може да се осъществи достъп и в най-отдалечените населени места.
 
„Искаме да спасим България от бедността, от безработицата“, посочи д-р Джафер. Това може да се постигне с с по-добри условия на живот и увеличаване на брутния вътрешен продукт.

Водачът на листата на ДПС отбеляза, че трябва младите хора да бъдат върнати в България. "Проблемите са много и те търсят своите решение. Но за да стане това ние трябва да продължаваме да градим мостове – между политическите партии и между всички етноси в една спокойна страна", заяви д-р Джафер.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!