ДПС
ДПС / dariknews.bg
Едно от акцентите в платформата на Движението за права и свободи е облекчаване на условията за правене на бизнес, заяви по време на срещата с членовете на Управителния съвет на Стопанската камара в Шумен кандидатът за народен представител Хамид Хамид.

Заедно с водачът на листата д-р Нигяр Джафер те разговаряха с индустриалците за проблемите на сектора и за предлаганите решения, част от политическата линия на ДПС. 

Друг акцент е борба с бедността и демографската криза. Не смятаме да се справим с тях със социални помощи, а с по-добри условия на живот и увеличаване на брутния вътрешен продукт, каза Хамид Хамид. Той допълни, че това може да стане чрез увеличаване на производителността на труда посредством нови технологии.

Кандидатите за народни представители бяха категорични, че Движението ще работи за облекчаване на условията за правене на бизнес в България. Като част от това се предвижда извеждането на Агенцията за инвестиции от министерството на икономиката и подчиняването й на Министерски съвет. Наред с това в агенцията ще има хора, които да работят директно с инвеститора, за да може по-лесно той да реализира проектите си без да губи време.

Хамид Хамид заяви, че предвижда съвсем скоро да доведе в Шумен делегация от Асоциацията на дребния и средния бизнес в Лион, които имат интерес към реализиране на инвестиции в региона.

дос
dariknews.bg


Предвидима данъчна политика - посочи като част от нуждите на бизнеса председателят на Стопанската камера Николай Тончев. Представителите на ДПС бяха категорични, че те ще работят да няма увеличаване на тежестите върху бизнеса.

Николай Тончев очерта като друго важно от стратегическа гледна точка начинание изграждането на 4-лентов път Силистра-Шумен-Лесово. Също така е важно и изграждането на мост над река Дунав между Силистра и Калъраш, посочи Тончев. Друг важен инфрастурен проект е изграждането на АМ "Хемус".
Хамид Хамид заяви, че се ангажира за среща на европейско ниво, за да се търси решение на въпроса.

Друг въпрос, отправен към Хамид Хамид и д-р Нигяр Джафер бе ситуацията с работна ръка. Очаква се до края на година в Шумен да се разкрият над 1000 нови работни места и бизнесът се нуждае от работници, посочи Николай Тончев.

дос
dariknews.bg


Д-р Нигяр Джафер заяви, че ДПС катерично подкрепя професионалното образование и дуалното обучение, което гарантира квалифицирани кадри за производството.
Тя допълни, че друг важен акцент в програмата на Движението е реформа в здравеопазването. тя се обяви за равен достъп до здравеопазване и демонополизация на здравната каса. 

Важно е и създаването на Национална скрийнингова програма, тъй като един от големите проблеми е именно профилактиката на болестите, посочи д-р Нигяр Джафер.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!