Д-р Нигяр Джафер
Д-р Нигяр Джафер / dariknews.bg
Най-големите проблеми в Шуменско са лекарските кадри и неравнопоставения достъп до здравна грижа
Водачът на листата за кандидати за народни представители на Движението за права и свободи в Шумен д-р Нигяр Джафер се срещна с колеги лекари по време на събрание на регионалната структура на лекарския съюз.  
 
Тя представи основните принципи, заложени в платформата на партията в сектор здравеопазване демонополизация на здравната каса, въвеждане на електронно здравеопазване с електронно направление, електронна рецепта, електронно направление, електронен идентификатор, което би спомогнало да се осъществи контрол и прозрачност в системата.
 
Д-р Джафер бе категорична, че е нужно и подобряване на ресурсите, отделяни за спешна помощ, както и  логистична помощ на тази система, за да може да се осъществи достъп и в най-отдалечените населени места.
 
Тя открои и нуждата oт протекционизъм по отношение на човешките ресурси в системата, за да може да задържим младите лекари и медицинските сестри.

„Най-големите проблеми в Шуменско са кадрите, неравнопоставения достъп до здравна грижа. Ние ще работим целенасочени в тази посока – и хората от най-отдалеченото място да имат този достъп, който имат хората, живеещи в Шумен, и в столицата – на жълтите павета“, заяви д-р Нигяр Джафер.
 
Тя обяви, че ще се търси съгласие и подкрепа за добрите идеи, независимо от коя политическа сила произхождат, за да бъде променен балансът по отношение на равния достъп до здравеопазване.
 
Водачът на листата на ДПС посочи, че липсата на приемственост и предвидимост досега пречило да се осъществи каквато и да било стратегия или концепция в сектора.
 
„Докато всеки следващ министър отменя решенията на предходния, няма да стигнем до никъде. Ако не знаем накъде сме тръгнали – няма как да стигнем.
Ето защо ние сме за това да се изгради надпартийна концепция - поетапно и консенсусно, независимо кой управлява и кой изгражда екипа на здравното министерство“, каза д-р Джaфер и допълни, че консенсус е ключовата дума, за да върви България напред.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!