/ Тина Соколова
Жител на Црънча поиска оставката на Каракачанов
101917
Жител на Црънча поиска оставката на Каракачанов
  • Жител на Црънча поиска оставката на Каракачанов
Жител на пазарджишкото село Црънча призова военният министър Красимир Каракачанов да си подаде оставката. Повод за това стана отношението на министъра към двайсетината протестиращи, дошли да поискат от него закриване на военния полигон.

Мирен протест посрещна военния министър в Црънча (СНИМКИ)

Каракачанов пристигна с вертолет Ми-8 и кацайки в двора на полигона избегна среща с гражданите. После отказа да коментира темата, като заяви, че „Те може да искат да закрием и държавата“.

Тина Соколова

След няколкочасовото учение обаче направи изявление, което ядоса црънчани: „Сигурността на 7 000 000 българи е по-важна от капризите на 7 човека“ и се зарече, че докато е военен министър, базата няма да бъде затворена или преместена“.

Посрещат Бойко Борисов в Црънча с искане за закриване на полигона

Това пък стана повод един от инициаторите на подписката за закриване на полигона - Трендафил Величков, да го призове да се оттегли от поста си като военен министър.

Спецчастите на армията обещаха на село до полигона да пазят тишина в часовете за отдих

„Противопоставянето на Българската армия и българския народ е грубо погазване на Конституцията на страната ни. Това е не само неморално, това е опасно. Във всяка нормална държава след такова изявление се дават оставки!“, каза Величков.

Чуйте повече в звуковия файл: