ПФК „Левски 1914“-София и ОФК „Левски Карлово“ ще изиграят благотворителен мач, като всички приходи от срещата ще бъдат дарени на пострадалите
След консултации с "Пътна полиция" и Общинската комисия по безопасност на движението, Кризисният щаб реши да затвори моста над река Мъртвица на пътя между селата Дъбене и Войнягово, съобщиха от Общината.

Приемат правилата за разпределяне на помощта за пострадалите в Карловско

Преценено бе, че пътят се нуждае от допълнително разширяване и укрепване, с цел безопасно преминаване на автобуси, камиони и друга едрогабаритна техника.

Междувременно ПФК „Левски 1914“-София и ОФК „Левски Карлово“ ще изиграят благотворителен мач на 25 септември - неделя, от 16:00 часа на стадион „Васил Левски“ в Карлово, като всички приходи от срещата ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията в общината.

Община Карлово

Всеки може да се включи в инициативата, закупувайки си виртуален билет "Заедно за Карлово". Те се продават в официалния магазин на ПФК Левски, в мрежата на Eventim и онлайн.

В Карлово билетите ще бъдат пуснати в продажба на 23 септември - петък, от 10:00 часа на ул. „Гурко“ - до бившите Хали и на касите на стадион „Васил Левски“ на 25 септември, от 14:30 часа.

Близо 100 къщи в Карловско може да бъдат съборени

От 14:00 часа в камерната зала на народно читалище "Васил Левски - 1861 г." в Карлово ще се проведе среща на ръководството на клуба в лицето на Наско Сираков, Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров с привърженици.

Организаторите ПФК „Левски 1914“ София и Община Карлово, както и билетната мрежа Eventim, ще предоставят всички приходи от футболната среща на пострадалите от наводненията карловски села.

Припомняме, че Общинският съвет Карлово взе решение за създаване на Обществен съвет за управление на даренията за подпомагане пострадалото от наводненията на 2 септември население.

Създадоха Обществен съвет за управление на даренията в Карловско

Председателят на ОбС Доньо Тодоров представи вчера докладната записка и поясни, че Общественият съвет е временно действащ орган, имащ за цел осигуряване на откритост, справедливост и ефективност при управлението на събраните дарения.

Междувременно във връзка с постъпили запитвания на жители на село Каравелово, Кризисният щаб уведомява, че е изготвен график за работа по отстраняване на щетите в селото, както следва:

- от 20 до 25 септември - карето между улиците „Христо Христов“, „1-ви май“, „Гена Павлова“ и „Бистрица“ в участъка от ул. „Г. Димитров“ до ул. „Вл. Ленин“
- от 26 септември до 3 октомври - ул. „Еделвайс“
- от 3 до 10 октомври - ул. „Съединение“ и участъка между улицата и реката
- от 10 до 15 октомври - ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“
- от 15 до 25 октомври - стадион


Възможни са минимални отклонения от графика, за което населението ще бъде уведомено своевременно.

Банкова сметка за дарения:


IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за вид плащане - 44 51 00