Учениците в Карловско ще започнат да учебната година присъствено, въпреки наводненията и тежкото положение, в което се намира областта. Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов след откриването на новата учебна година в 18 СУ „Уилям Гладстон“, цитиран от БГНЕС.

По думите му е уточнена  транспортната схема и на място ще се види как ще се продължи по-нататък.

Над 400 военни се включват в помощ на пострадалите райони в Карловско

Пенов обясни, че за всяко училище, индивидуално, ще се преценява каква финансова помощ за отоплителния сезон да получи.

Министърът каза, че максималната цел, към която се стремят, е присъствено обучение.

Да забравим дистанционната форма на обучение и само при извънредни обстоятелства да се търси най-добрата форма, която би допринесла за по-добро образование на нашите деца”, категоричен е той.

Проф. Сашо Пенов. Към момента няма конкретна яснота каква е стойността на щетите в Карловско. Областният управител и кметът на Карлово са в непрекъсната връзка с МОН и Министерския съвет. Имаше проблем с около 200 деца. Трябваше да се преорганизира транспортната схема, тези деца са вече на училищата.

"Най-голямото предизвикателство е как ще се развият неща при развитието на COVID пандемията. Нашето общо становище е за максимално присъствие в училището, за да могат учениците да възстановят социалните си контакти, както и да е по-лесно за учениците да усвояват нещата. Надгражда се нова дигитална платформа - дигитална раница, която ще даде възможност на родителите и учениците да се запознават с форма на уроци, направени от учителите, по различните ученици, оттам нататък да използват литература и да проследяват знанията си в електронната среда", заяви той.
 
БГНЕС