Над 280 първокласници за пръв път прекрачиха училищния праг в Ловешко. Учебната година започна за над пет хиляди ученици в общината. Те бяха тържествено посрещнати в класните стаи от своите учители. В голяма част от училищата и детските градини в Ловеч вместо цветя деца и родители даряваха средства за пострадалите при наводненията в Карловско.

Наводнените села имат нужда от още техника за разчистване и транспорт за учениците

„Новата учебна година да е здрава, спокойна и радостна, с много любов към децата и техните родители и уважение към колегите“, пожела учителят на първи клас в най-голямото основно училище в града - „Васил Левски“, Нина Тодорова. „Да обучаваш деца от първи клас е голяма тръпка в началото, но човек трябва да подхожда с много търпение и любов към малките деца, за да могат да се отпуснат и да приключим успешно“, добави преподавателят.

Родителите си пожелаха децата им да попаднат на учители, които да ги възпитат и научат на много неща, най-вече да бъдат добри хора.

Здравей, училище: Първият звънец би за хиляди деца у нас (ГАЛЕРИЯ)

ОУ „Васил Левски“ е едно от най старите в нашия град, с дългогодишни традиции и в същото време модерно. За пета поредна година защитихме позициите си на иновативно училище, което прилага съвременни методи на преподаване на учебния материал, заяви при откриването на учебната година директорът на ОУ „Васил Левски“ Илица Петрова. Тя пожела учебната година да е ползотворна, успешна и здрава.

 
БТА