До момента са събрани над 660 000 лева
Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември досега ще представи на сесия на Общинския съвет в Карлово кметът д-р Емил Кабаиванов, съобщиха от Общината.

Близо 100 къщи в Карловско може да бъдат съборени

Кметът ще запознае съветниците с наличните данни за щетите в пострадалите от наводненията карловски села и ще отчете свършената работа по отстраняването им. На Общинския съвет ще бъде представена и актуална информация за даренията, постъпилите по сметката на Общината и чрез DMS кампанията.

Общо в тях до момента са събрани над 660 000 лева. Предстои Съветът да вземе решение какъв да бъде механизмът за разпределяне на помощта за пострадалите.

Над 111 единици тежка, средна и малогабаритна строителна техника работи вчера за отстраняване на щетите, причинени от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

На терен за справяне с последиците от бедствието бяха изпратени 48 камиона, 21 колесни комбинирани багера, 3 булдозера, 4 фадроми, 9 верижни багера, 4 щипки, 11 резачки, 7 бобката и други.

Броят на техниката, ангажирана в разчистването, е устойчив по данни на Кризисния щаб. Щабът все още се нуждае от допълнителни мощности и призовава всички собственици на тежка, средна и малогабаритна техника, които биха могли да я предоставят, да се свържат с Общината.

Община Карлово предупреждава: Възможни са измами и злоупотреби с дарения

В разчистването на пораженията взеха участие 131 военнослужещи и 64 доброволци. Работата на военнослужещите и доброволците беше организирана от военни координатори и 14 служители от общинска администрация.
 
Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Добрата новина е, че в повечето населени места показателите ѝ се подобряват.

Очаква се до дни РЗИ-Пловдив да даде разрешение водата от водопровода да се употребява не само за битови нужди, за което Кризисният щаб ще уведоми своевременно населението.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за вид плащане - 44 51 00