/ iStock/Getty Images
 Броят на хората под домашна карантина е 1659 души

Седми случай на коронавирус е установен в областта, съобщиха от Общинския кризисен щаб за борба със заразата.

Щабът: Невиждан спад на престъпността в Бургаско след началото на извънредното положение (ВИДЕО)

Към момента четирима души се лекуват в болница. Броят на хората под домашна карантина е 1659 души. Новият пациент е постъпил в УМБАЛ-Бургас с двустранна пневмония вчера. Състоянието му не е тежко. 

180 наши сънародници кацнаха на Летище - Бургас, вземат им проби

Карантината в бургаския дом "Майка и дете" е до края на тази седмица. В момента в Бургас има ограничен набор от генетични тестове за изследване. Има огромен натиск от всички за такива тестове.

Църквата излезе с пикап срещу COVID-19 в Бургас, свещеник ръси булевардите със светена вода (СНИМКИ)

Проблем, който има по целия свят. Това са единствените референтни тестове за доказване на вируса. Наличните тук тестове са за съмнителни пациенти, насочени от лекар за такова изследване.

Само вчера в Бургас са направени 44 изследвания. Допълнителните бързи тестове също са на разположение, но и те са с ограничени количества. В момента, в който бъдат направени достатъчни нови доставки - тези тестове ще бъдат пуснати за свободно използване.

Направена е нова поръчка за апарати за обдишване в Бургас (ВИДЕО)

В момента в бургаската генетична лаборатория работят два екипа. "Активно продължаваме проверките на адреси с лица под карантина. Имаме специални групи в цялата област. Имаме седем досъдебни производства за неспазване на наложената карантина", каза от полицията в Бургас. 

Шести заразен с коронавирус в Бургас

"Не знаем колко ще издържи общинския бюджет в тази кризисна ситуация - не знаем колко ще продължи. Приходите в местната хазна са спаднали със 70%. Започваме да трупаме вътрешен дефицит.

Четвърти случай на COVID-19 в Бургас. Дом „Майка и дете“ е под карантина

Затова и сме благодарни на дарителските акции от бизнеса, които ще ни помогнат в тази извънредна ситуация", каза кметът Димитър Николов след заседанието на кризисния щаб в Бургас.