/ iStock/Getty Images
Църквата излезе с пикап срещу коронавируса в Бургас и потърси помощ свише, за да се спре разпространението на пандемията.
 

Тези необичайни мерки за защита от COVID-19 се появиха в публикация, качена в профила на отец Емилиан от храма в комплекс „Меден рудник“ в социалната мрежа Фейсбук.

Направена е нова поръчка за апарати за обдишване в Бургас (ВИДЕО)

В неделния ден, духовникът извади светия кръст от храма „Свети Николай Чудотворец“, качи се върху каросерията на мощен автомобил и лично прекади с тамян улиците и булевардите в града. След това ги поръси и със светена вода.



„На Неделя "Кръстопоклонна", изнесохме " Св. Кръст " от храма и прекадихме с тамян и поръсихме с "Богоявленска вода" около целия град Бургас, за да прекрати Господ пандемията! Благодаря на всички ,които бяха с мен в този момент и ми помагаха да осъществим тази идея!
 

Изказваме и благодарност на семейство Тамахкярови за осигуреният превоз напълно безвъзмездно!”, написа прот. Емилиан във Фейсбук.
 
 

На Неделя "Кръстопоклонна", изнесохме " Св. Кръст " от храма и прекадихме с тамян и поръсихме с " Богоявленска вода"...

Публикувахте от Прот.Емилиан Михайлов в Неделя, 22 март 2020 г.


Богослужението бе излъчвано директно на видео от профила му социалната мрежа. А церемонията бе озвучена с църковна музика от аудиосистемата на пикапа.