/ iStock/Getty Images
В града вече е пристигнала първата доставка с лекарството, препоръчано от китайските власти за борба с вируса

Добро е състоянието на тримата пациенти с коронавирус, настанени за лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебницата.

Поетапно се доставят дезинфектанти на домоуправители на блокове и големи кооперации

В града вече е пристигнала първата доставка с лекарството, препоръчано от китайските власти за борба с вируса. 500 опаковки с дезинфектанти са раздадени на домоуправителите за дезинфекция на жилищните сгради.


На 40 бедстващи са осигурени подслон, храна и вода, а от утре в мобилното приложение „SmartBurgas“ ще бъдат достъпни математическите модели за разпространение на коронавируса, обявиха от кризисния бургаски щаб. 

Шести заразен с коронавирус в Бургас

Направена е нова поръчка за апарати за обдишване, съобщи кметът Димитър Николов. Всички пътниците от самолета, които се очаква да кацне на Летище - Бургас от Великобритания тази вечер, ще бъдат прегледани и поставени под домашна карантина.

Малка часто от пътниците са от Бургаска област, обявиха от щаба. Събраните данни за пътниците ще бъдат изпратени на съответните здравни инспекции. „Ще има осигурен и медицински транспорт, ако това се наложи“, каза д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ. „Поскахме от летищните власти да записват данните на всички, за да бъдем подготвени, ако бъде установен положителен резултат“, съобщи от своя страна Николов.

Четвърти случай на COVID-19 в Бургас. Дом „Майка и дете“ е под карантина

А за разхождането на домашните любимци, директорът на МВР-Бургас коментира: „...контролът е възложен на МВР. Местата са строго определени. Забелязваме, че има лица, които разхождат домашни любимци в паркове и градинки. Това трябва да става само в специално определените за това места.“

 

 

Публикувахте от Димитър Николов в Понеделник, 23 март 2020 г.