коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
Нов, четвърти случай на COVID-19 беше регистриран днес в Бургас. С положителна проба за коронавирус е служител на Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“ в града. Става въпрос за медицинско лице. Това е рехабилитатор, който е бил конкактен с хирурга от "Бургасмед", за който днес съобщено, че се е заразил с вируса след ски ваканция в Пампорово. 

Дом "Майка и дете" вече е поставен под пълна карантина и достъпът социалната институция е забранен, съобщиха току-що от Община Бургас.  

Спира се приемането и изписването на деца, свижданията на родители на деца с увреждания, амбулаторната грижа - дневните грижи и рехабилитацията, които се правят ежедневно от родители и външни лица. Медицинските лица и останалият персонал ще останат вътре, в социалното заведение, за да се грижат за децата.

Персоналът е от общо 165 души. 85 от тях остават под карантина в Дом майка и дете. Другите 80 вече са под задължителна домашна карантина. В Дома в момента има 46 деца- от пеленачета до 7-годишни.