/
/ / община Бургас

45 са пътниците от община Бургас, които снощи кацнаха с полет от Лондон в Бургас, съобщиха от кризисния щаб в града. Нито един от тях не е имал симптоми на заразяване с COVID-19. Въпреки това днес ще им бъдат взети проби за анализ, съобщиха от кризисния щаб в Бургас преди минути. 

180 наши сънародници кацнаха на Летище - Бургас, вземат им проби

Приоритетно местни фирми са започнали производството на маски и защитни облекла за бургаските болници и институции, съобщиха оттам. „Получихме сигнали, че в някои дружества не се спазват противоепидемичните мерки. Започваме проверки. Ще се налагат и санкции, ако служителите на МВР и РЗИ установят нарушение“, каза кметът Димитър Николов.

647 е броят на хората в общината, поставени под карантина.
 

 

 

Публикувахте от Димитър Николов в Вторник, 24 март 2020 г.

 

„Имаме ресурс за правене на антигенни тестове. Разширяват се възможностите за анализ, но не е достатъчно само апаратурното обзавеждане – нужни са и лабораторни специалисти, които могат да работят с тези тестове. Необходими са генетици, микробиолози“, обявиха експертите на брифинга. 

Църквата излезе с пикап срещу COVID-19 в Бургас, свещеник ръси булевардите със светена вода (СНИМКИ)

Изработен е план за областта, който чертае етапите, през които трябва да се премине през кризата. Разпределени са дейностите, които ще се извършват в отделните болници. Подробности за стиковката ще бъде съобщена по-късно днес.

Над 1200 души в общината се възползват от услугите на Домашния социален патронаж, съобщи още Димитър Николов. По думите му, броят им непрекъснато се увеличава предвид това, че все повече хора пристъпват към доброволна карантина. „Всички колеги са на предела на силите си. Търсим допълнителни резерви – разчитаме много на доброволците“, каза той.