/ Снимка: Дарик Бургас

180 наши сънародници кацнаха на Летище - Бургас с полет от Великобритания.

Църквата излезе с пикап срещу COVID-19 в Бургас, свещеник ръси булевардите със светена вода (СНИМКИ)

Всички ще бъдат поставени под карантина, съобщиха още снощи здравните власти. На завърналите се у нас, заради наложените мерки в обединеното кралство, ще бъдат взети проби за коронавирус днес.

А други 200 българи отлетяха от Бургас за Лондон половин час след кацането на самолета на нискотарифната компания WizzAir. 


Направена е нова поръчка за апарати за обдишване в Бургас (ВИДЕО)

"Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон на летището. Но скъпи бургазлии, законът си е закон! Въздушните и сухопътните граници не са затворени за наши сънародници! И нито кмет, нито МВР, нито правителство може да спре кацането на самолет", написа във Facebook кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон тази вечер на летището. Но скъпи бургазлии,...

Публикувахте от Димитър Николов в Понеделник, 23 март 2020 г.


Контролът ще е много стриктен, уверява той. Всички пътници са попълнили декларации и ще влязат в базата данни за лица под задължителна карантина.

150 българи се връщат в страната ни с полет от Лондон до Бургас

"И моля ви, не се настройвате срещу нашите сънародници, които идват от чужбина! И тях ги чакат близки, и те са стресирани, и те ще спазват изискванията, както вас!

С тази разлика, че те ще подлежат на ежедневен контрол от властите. Но те не са престъпници! Те са бургазлии, и българи, които искат да се приберат у дома", пише още Николов.