Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев / БГНЕС, архив
„Не очаквайте да ви разкажа оперативни подробности. Били сме на крачка да го заловим, преди да бъде извършено това убийство. Според мен, е добре, че не са направени по-големи бели. Видяхте какво намерихме в къщата , в която е живял този човек – там имаше взривни вещества, гранати. Е, случи се по този начин“. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира случая с убийството на беглеца Владимир Пелов, който беше убит преди два дни в Ботевград.
 
Продължава издирването на избягалия заедно с Пелов Радослав Колев (СНИМКА)

По думите му, по случая е възложена проверка, която трябва да установи имало ли е пропуски в работата на дирекцията на полицията в града.

Критиките наистина са безпощадни. Не мога да ви запозная с конкретика. Разбира се, приемам критиките, но подкрепям и екипа, който работи по този случай. Нека не даваме оценки преди да имаме цялата информация“, призова министър Радев.
 
Какво разказва свидетел на бягството от Софийския затвор? (ВИДЕО)

Сигнал за издирвания избягал затворник Владимир Пелов вдигна полицията в Ботевград на крак. Спецчасти с автомати атакуваха изоставено крило на местната болница.

Пелов обаче така и не беше открит там. По късно стана ясно, че се е укривал в кошара край ботевградско село.
 
След бягството от затвора Пелов и Колев били заедно в Ботевград (ВИДЕО)

„Изпратихме служители в района. Ставаше дума за кошара в планината. Търсихме хора, които да ни заведат до мястото. Ангажирахме и хеликоптер и джипове с термокамери, каза и главният секретар на МВР Младен Маринов.