/ БГНЕС, архив
Главният секретар на МВР Младен Маринов не смята, че имали изтичане на информация
Имал ли Владимир Пелов вътрешен човек в МВР?
97674
Имал ли Владимир Пелов вътрешен човек в МВР?
  • Имал ли Владимир Пелов вътрешен човек в МВР?
В Ботевград ще остане засилено полицейското присъствие. Това обяви главният секретар на МВР комисар Младен Маринов от парламентарната трибуна във връзка със снощната престрелка и ситуацията в града в момента.
 
Той информира, че е образувано досъдебно производство. Продължават издирвателните мероприятия и на втория избягал от Централния софийски затвор престъпник.

Избягалият затворник Пелов е убитият при престрелката в Ботевград

„Нямам сигнал и основание да смятам, че има изтичане на информация“, коментира още Маринов по случая с убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов в Ботевград. Попитан допуска ли Пелов да е имал вътрешен човек в МВР,  той заяви: „Екипът, който работи и има пълната информация за случая, е изключително малък и проверен“.

Сигналите за местонахождението на Владимир Пелов са проверявани с всички възможни способи, които позволява законът, увери от парламентарната трибуна главният секретар на МВР комисар Младен Маринов.
 
„На 2 юни беше проведена специализирана полицейска операция на територията на Ботевград. С оглед личността на избягалия и това, което се потвърждава до момента и, че той е въоръжен и готов на съпротива, бяха изпратени специални части, които провериха сграда. За съжаление лицето не беше установено“, поясни Маринов и подчерта, че „абсолютно всички сигнали, които са получавани, са проверявани“.
 

БГНЕС


Какви са версиите за престрелката в Ботевград?

На 5 юни в 23.02 ч. в оперативния дежурен център на Областната дирекция на МВР-София е получен сигнал, че мъж на 39 години от Ботевград е прострелян и е транспортиран в Спешния център на местната болница, обясни последователността на събитията Младен Младенов.

„Незабавно са организирани оперативните сили на МВР, местопроизшествието е посетено от оперативната група на Областната дирекция на МВР-София, извършен е оглед на трупа, дактилоскопска експертиза и е установено, че това е „отклонилият се при изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ Владимир Пелов Стефанов“, съобщи пред депутатите главният секретар на МВР.
 

БГНЕС

Владимир Пелов е бил с четири огнестрелни рани - три в десния крак и една в главата. На местопроизшествието са намерени пистолет "Валтер", "Макаров" и ТТ - всички със заличени номера, както и гилзи от различен калибър. Извършени са съответните процесуални действия, взети са барутни натривки от Пелов.
 
Пострадалият в стрелбата Марио Панчев в Ботевград е транспортиран в "Пирогов" с две огнестрелни рани в корема, направена му е животоспасяваща операция и е настанен в реанимация. Продължава издирването и на избягалия заедно с Пелов затворник Радослав Колев, съобщи още главният комисар на МВР.
БТА, БГНЕС