/ БГНЕС
Разследващите работят по версията за неуредени финансови взаимоотношения като мотив за престрелката, при която бе убит избягалият затворник Владимир Пелов в центъра на Ботевград във вторник. Това каза на брифинг директорът на полицията за София област старши комисар Георги Григоров. Пелов бе убит при престрелка с криминално проявения Марио Панчев по прякор Големия снощи. Панчев е в болница в тежко състояние.

Мотивите за престрелката в Ботевград са неуредени финансови отношения и заплахата от Панчев да свидетелства за престъпна дейност на Пелов. Не изключваме да има и личен мотив, но това са трите възможни точки за конфликт между двамата, каза пък пред журналисти в Министерския съвет главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, цитиран от Фокус.

Официално: Избягалият затворник Пелов е убитият при престрелката в Ботевград

Пелов Ботевград
БГНЕС

Григоров обясни, че Пелов и Панчев са били приятели в миналото и са имали общ бизнес. "Нямаме оперативни данни в случая да е намесена жена", добави той. Маринов каза, че в последно време двамата били врагове, а не приятели.

"Направили сме всичко възможно да си свършим работата. Пелов не се е придвижвал свободно в града. Той се е движил с изменен външен вид, маскиран", каза Григоров.
 

ОБЗОР: Затворникът беглец Владимир Пелов бе убит в Ботевград

Маринов коментира, че Пелов е с изключително променена външност, с гъста брада, шапка, облечен със суитчър, открити са два пистолета, обувки за тежки преходи. „Този човек със сигурност не е живял в центъра на Ботевград. Там се е намирал, защото най-вероятно е трябвало да си уреди тези сметки с другия пострадал. Пелов намира човека, с когото трябва да си разчисти сметките. Пелов беше изключително опасен престъпник, който знае как да се укрива и придвижва. Извършвал е множество престъпления“, заяви Маринов

Разследващите смятат, че снощи избягалият затворник се е движил по коритото на реката, където е тъмно, не е осветено, а речното корито е обрасло в храсти.

Пелов Ботевград
БГНЕС

Пелов и мъжът, който го застреля, били близки?

По отношение на оплаквания на местните хора за недостиг на хора в полицията в Ботевград, Григоров обясни, че такъв има на много места.
 
Той каза, че съставът на районното полицейско управление е над 60 души и добави, че издирването на Пелов е общонационално, така че не зависи от недостига на служители в полицията в Ботевград.