Радослав Колев (л) и Владимир Пелов
Радослав Колев (л) и Владимир Пелов / МВР, пресцентър
Продължава издирването на затворниците бегълци Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев. Във вторник двамата рецидивисти избягаха от софийския затвор след като заплашиха надзиратели с оръжие. От МВР разпространиха кадри на двамата в затвора преди да реализират плана си за бягството.

ВИЖТЕ КАДРИ СЪС ЗАТВОРНИЦИТЕ ПРЕДИ ДА ИЗБЯГАТ

Избягали затворници Радослав Колев Владимир Пелов
МВР, пресцентър


3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)

На едни от кадрите се вижда как двамата мъже чакат да получат вещите си в деня на бягството. Други изобразяват движението им в затвора. На една от снимките Колев е застанал в позиция, като държи ръцете си зад гърба. Разследващи предположиха, че в този момент той има оръжие, отбелязва БТА.

Министър Радев за бегълците: Закоравели престъпници, нямат какво да губят и са въоръжени

Избягали затворници Радослав Колев Владимир Пелов
МВР, пресцентър


Вече трети ден полицията издирва двамата избягали затворници. Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Появи се още един героичен служител на Софийския затвор - социалният работник Кръстьо

От СДВР предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. МВР предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Първи оставки след бягството от затвора

Радослав Колев е осъден на 26 години лишаване от свобода за убийство. Владимир Стефанов е осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.