Продължава разследването на престрелката и убийството в Ботевград. Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов беше прострелян смъртоносно във вторник вечерта, след като самият той открил стрелба срещу криминално проявения Марио Панчев. Панчев е настанен в „Пирогов” в тежко състояние.

След бягството от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев се укривали заедно в апартамента в Ботевград, съобщи NOVA. Двамата отишли там около 25-26 април и останали допреди около десетина дни. След това напуснали жилището. В деня на стрелбата се върнал само Пелов, а Колев и до момента остава в неизвестност. Не е ясно дали е жив.
 
Среднощен екшън: Затворникът беглец Пелов бе убит при престрелка (ОБЗОР)

И двамата избягали затворници били с променен външен вид - не се били подстригвали, носели и дълги бради.
 
Апартаментът е собственост на най-добрия приятел на Пелов - Нико Петков. Той е осъден за двойно убийство преди няколко години, самоубил се в следствения арест. Последно в апартамента живеели съпругата на Петков и двете им деца. Преди Време жената на Нико Петков - Весела, и Пелов имали любовна връзка.
 
Имал ли е Владимир Пелов вътрешен човек в МВР?

Не е ясно къде са били Владимир Пелов и Радослав Колев от деня на бягството си от затвора - 3 април, до момента, когато се скрили в апартамента в Ботевград. Когато са отишли там се грижили добре за тях, но най-вероятно принудително. Не са ги издали, защото се чувствали заплашени. Казано им било, че ако ги издадат, ще има последствия.
 

Какви са версиите за престрелката в Ботевград?

Ясно е също, че синът на Пелов знаел, че бегълците са там. Никой от съседите обаче не е виждал двамата избягали от софийския затвор пандизчии. Не е имало сигнали. Вчера в апартамента беше намерен сак с граната и тротилови пресовки.
nova.bg