Гледането на природонаучни предавания подобрява сексуалния живот, твърдят британски учени
Гледането на природонаучни предавания подобрява сексуалния живот, твърдят британски учени / ThinkStock/Getty Images
Гледането на природонаучни предавания като "Планета Земя" по телевизията подобрява сексуалния живот, защото намалява притесненията на зрителите за външния им вид, съобщи Метро, позовавайки се на британски учени.

Девет простички съвета за подобряване на настроението
 
Предишно изследване на същия екип от университета "Англия Ръскин" в Кембридж установи, че енергична разходка в парка повишава самочувствието. Сега психолозите откриха, че същия ефект има и гледането на растения, цветя и дървета по телевизията.

Гледането на растения, цветя и дървета по телевизията повишава самочувствието
Гледането на растения, цветя и дървета по телевизията повишава самочувствието ThinkStock/Getty Images

Това е много евтино решение за хората, които се притесняват как изглеждат заради въздействието на социалните мрежи, особено за тези, които живеят в бетонни джунгли, каза ръководителят на екипа Вирен Суами.

Простичкото правило 90/10, което ще промени живота ни
 
Има няколко възможни обяснения за резултатите. Едно от тях е, че естествената среда предразполага към душевно спокойствие, а то помага на хората да са по-снизходителни към тялото си.

Естествената среда предразполага към душевно спокойствие, а то помага на хората да са по-снизходителни към тялото си
Естествената среда предразполага към душевно спокойствие, а то помага на хората да са по-снизходителни към тялото си ThinkStock/Getty Images

Гледката на реки и дървета, която е толкова далече от материализма, дава почивка от консуматорските мисли и загрижеността за имиджа.

Четири храни за силно либидо и няколко за добро настроение
 
Учените са работили с 36 студенти, на които са показвали триминутни филми - разходка из презастроен квартал или по брега на река. Вторият веднага повишил самочувствието на доброволците с 66 процента, докато след първия нямало разлика. 
 
Предишно изследване с повече от 7500 души също установи, че гледането на природонаучни предавания увеличава чувството за щастие и намалява стреса.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА