Обличането на най-новото или най-хубавото бельо ще окаже траен ефект върху настроението и самочувствието ви
Обличането на най-новото или най-хубавото бельо ще окаже траен ефект върху настроението и самочувствието ви / ThinkStock/Getty Images
Птичите песни могат да подобрят настроението ни за повече от четири часа, а наблюдаването на дърветата или небето - за още няколко часа, според проучване, цитирано от в. "Дейли мирър".

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Сред начините да се почувстваме по-добре са също да галим котка, да четем книга, да носим новото си бельо. Ето и пълния списък:

Пуснете си музика

Пуснете си музика
Пуснете си музика ThinkStock/Getty Images

От общо 4500 служители, участвали в проучване, 59 % казват, че когато слушат музика на работното място, се чувстват по-добре, а 80 % - че по този начин повишават продуктивността си.

Какво ни кара да сме „на седмото небе“ от щастие?

Най-популярните жанрове са поп, инди или хитовете от музикалните класации. Но на практика едва на 62 % от работните места звучи музика.

Погалете котка

Погалете котка
Погалете котка ThinkStock/Getty Images

"Научно доказано е, че мъркането помага да се намали нивото на стреса, понижава високото кръвно налягане и разсейва хората, страдащи от депресия", обясни психологът Мег Арол от британската компания "Хелтспан".

Простичкото правило 90/10, което ще промени живота ни

Тя добави, че дори гледането на клипове с котки носи същите ползи, тъй като човек става по-позитивен и енергичността му се увеличава.

Купете кафе на приятел

н
Купете кафе на приятел gettyimages.com

"Изследване показа, че щедростта се свързва с добро психично здраве", обясни Рейчъл Кели, автор на книгата "Разходка на слънце: 52 малки стъпки към щастието".

Лесен трик за повече усмивки и по-малко лошо настроение

Правете упражнения с приятели

Правете упражнения с приятели
Правете упражнения с приятели ThinkStock/Getty Images

Това е най-добрият начин да пожънете максимални ползи за психическото си здраве, според проучване на Колежа по остеопатична медицина в Нова Англия.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Хората, участвали в групови занимания по време на 12-седмична спортна програма, са били с по-ниски нива на стрес, както и по-добри резултати по отношение на психическото, физическото и емоционалното си състояние, отколкото които трениралите сами.

Пребоядисайте спалнята си

Зеленото символизира природата и ни помага да се свържем с нейния свят, като има също успокояващо въздействие
Зеленото символизира природата и ни помага да се свържем с нейния свят, като има също успокояващо въздействие ThinkStock/Getty Images

Цветовете в спалнята имат огромно въздействие върху настроението и качеството на съня, обясни експертът по съня Нийл Робинсън.

Разкриха тайната на добрия нощен сън

"Синьото е студен цвят, който носи чувство на спокойствие. Зеленото символизира природата и ни помага да се свържем с нейния свят, като има също успокояващо въздействие, докато бялото носи ведрина и усещане за космос", каза той.

Почетете книга

Невробиолози установиха, че четенето на глас подобрява паметта
Почетете книга ThinkStock/Getty Images

Отделете си време за четене на книга, съветва Олга Леванкука, автор на ръководството "Как да бъдеш егоист" ("How to be Selfish").

Четенето на глас подобрява паметта

"Избягвайте изданията за самопомощ и всичко, което ще ви накара да мислите, че трябва да се справяте по-добре в живота. Изберете увлекателен роман и потънете в него", съветва тя.

Носете новото си бельо

жена
Носете новото си бельо ThinkStock/Getty Images

"Престанете да пазите „хубавото си бельо“ за специален случай", казва писателят Анди Коуп.

Четири прелъстяващи тайни на женското бельо

Обличането на най-новото или най-хубавото бельо ще окаже траен ефект върху настроението и самочувствието ви.

Изберете йогурт с вкус на ванилия

Изберете йогурт с вкус на ванилия
Изберете йогурт с вкус на ванилия ThinkStock/Getty Images

Хората, които ядат йогурт с вкус на ванилия, са по-щастливи и позитивни от онези, които избират плодов йогурт, според изследване, публикувано в сп. "Фуд рисърч интернешънъл".

Учени създадоха суперполезен йогурт от броколи

Учените мислят, че това може да е свързано с чувството на комфорт, което асоциираме с ванилията и ни успокоява.

Добавете плодове

Консумиращите цитрусови плодове всеки ден са с 23 процента по-малко застрашени от деменция от хората, които ядат цитруси по-малко от два пъти седмично
Добавете плодове Thinkstock/Getty Images

Резултатите от проучване сред 12 хиляди души показват, че колкото повече плодове и зеленчуци ядем, толкова по-удовлетворени от живота сме.

Четири храни за силно либидо и няколко за добро настроение

Специалисти от университета на Уоруик, Великобритания, откриха, че ако човек, който почти не яде плодове и зеленчуци, започне да консумира по осем на ден, промяната по отношение на удовлетвореността е еквивалентна на това безработен да намери работа.

Психолози разкриха какво подобрява най-ефикасно настроението
ThinkStock/Getty Images

Други съвети за подобряване на настроението са да напишем писмо, да се усмихнем на трима непознати по пътя си към работа, да покараме ски или сноуборд, да запалим огън, да излезем сред природата и да си вземем хранителни добавки. 

Вижте още съвети за усмивки и щастие:

50 неща, които ни карат да се усмихваме

Тайната на щастието може би се крие в нещо много простичко

Учени разгадаха рецептата за щастие

Пътят към щастието минава през близката кръчма


Разкриха какво ни прави най-щастливи

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА