Собствениците на кучета са по-щастливи от хората, които нямат четириног приятел
Собствениците на кучета са по-щастливи от хората, които нямат четириног приятел / ThinkStock/Getty Images
Собствениците на кучета са по-щастливи от хората, които нямат четириног приятел, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Допитването на OnePoll по поръчка на производителите на добавки Lintbells е обхванало 1000 собственици на кучета и 1000 души без домашен любимец.

Разкриха откъде идва дружелюбността на кучетата

Проучването е установило, че стопаните на куче са по-доволни от живота си като цяло, от работата си и от социалния си живот.

Осемдесет процента от анкетираните лица с четириног питомец са определили живота си като цяло като "много щастлив" или щастлив. За сравнение - само 70 процента от хората без куче са се описали като щастливци.

Ето защо кучето е най-добрият приятел на човека

Допитването е показало също, че според 86 процента от собствениците на кучета питомците им помагат да се борят срещу всекидневния стрес.

Според събраните данни 63 процента от кучешките стопани срещу 44 процента от хората без куче са съобщили за задоволство от професионалния си живот.

И кучетата изпитват ревност

Стопаните на кучета освен това прекарват повече време на открито и са по-активни физически. Те не само разхождат питомците си, но и са по-склонни да практикуват външни хобита като колоездене и градинарство.

За сравнение - хората без кучета предпочитат забавленията у дома - гледане на телевизия, слушане на музика, четене.

Разкриха защо кучетата навеждат засрамено глави

Собствениците на кучета се радват и на по-активен социален живот. Те предпочитат срещите с приятели или посещенията на кръчма, за разлика от хората без четириног другар, които по-често залагат на спокойните вечери в домашна обстановка. 
БТА