Безплатните неща, които ни правят най-щастливи
Безплатните неща, които ни правят най-щастливи / ThinkStock/Getty Images

Прегръдките и ароматът на пресен хляб правят хората щастливи, а шумът на морето им действа успокояващо, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на компанията за кухненско обзавеждане "Magnet".

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Допитването разкрива, че най-голямо щастие и удоволствие на съвременните британци носят семплите и безплатни неща.

Проучването е направено с цел да установи какво прави хората най-щастливи, кои са най-големите им дразнители, кои са най-добрите средства против стрес и кои гледки, звуци, вкусове, аромати и усещания имат най-силно въздействие върху тях.

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Изследването показва, че най-голямо щастие на жителите на Острова носят прегръдките и ароматът на пресен хляб, най-успокояващо им действа шумът на морето, а едно от най-добрите средства против стрес е разходката.

Удоволствие и добро настроение носят също уханието на прясно окосена трева, домашно приготвеното печено, целувките, смехът.

Усмивки по лицата на хората извикват гледката на стари семейни снимки и слушането на любими песни от детството.

Хубавите спомени са по-емоционално зареждащи от секса и шоколада

Освен разходката, отлични средства за противодействие на стреса според британците са тренировките и галенето на домашни любимци.

Близо петдесет на сто от участниците в допитването споделят, че когато се чувстват раздразнени, разчитат за успокоение на музиката. Двадесет процента от анкетираните противодействат на негативните чувства с хубава книга. Едва пет на сто прибягват до храна за утеха.

За да сте щастливи, правете повече секс от съседите

Проучването показва още, че британците плачат основно на тъжни филми. Най-дразнещ за поданиците на Нейно Величество е звукът на автомобилна аларма. Бебешкият плач също не е сред любимите звуци на британците.

Източник: БТА