Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи
Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи / ThinkStock/Getty Images

Повечето от нас сутрин се будят, скачат бързо от леглото, душ, кафе, ако има време, тичаме навън, отиваме на работа. Обикновено това е времето, на което не обръщаме почти никакво внимание. Има обаче хора, да ги наречем щастливи хора, чийто сутрешен график е малко по-различен. Вижте как изглежда той:

Те се будят рано, защото не могат да си позволят да губят от деня си

Ранното ставане сутрин носи редица облаги - подарява ни по-дълъг ден, дава ни повече време за закуска, кафе или тренировка, прави ни по-продуктивни, дава ни енергия.

Дженифър Анистън става в 4:30 сутринта, ако има ангажименти през деня, и в 8 или 9, ако денят й е свободен. „Винаги ставам рано, за да не губя деня си", разкрива актрисата.

Намериха „златния триъгълник" на щастието

Те правят секс сутрин

Сутрешният секс е много полезен за здравето както на мъжа, така и на жената. Той дава солидна доза бодрост за целия ден, влияе положително на външността, помага и за концентрацията.

Сутрешният секс е по-добър от вечерния

Те закусват

Всички знаем, че „закуската е най-важното хранене". Да закусваме всяка сутрин е изключително полезно за организма, помага и за изграждането на по-здравословни навици.

Идеалната закуска

Те тренират

Аеробика, йога, фитнес или какъвто спорт харесват. Станали са рано, така е имат време. Сутрешните тренировки енергизират тялото ни, карат ни да се чувстваме по-живи и тонизирани. А и да не забравяме, че сутрин тялото изгаря най-много мазнини.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Те пият топла вода, някои добавят лимон

Топлата вода сутрин задвижва организма, събужда го дори по-добре от кафето. Водата с лимон подобрява храносмилането, енергизира тялото и има пречистващо въздействие.

Ако още не сте убедени, ето 15 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Те отделят няколко минути за положителни мисли. Подреждат и мислите в главата си.

„Всичко в живота ни е отражение на нашите мисли и емоции", твърди треньорката по йога Марияна Стракова. "За да възвърнем баланса в живота си, е необходимо да се грижим по-добре за себе си на емоционално и физическо ниво, да се фокусираме върху нещата, които ни зареждат с положителни емоции и да изпитваме благодарност за всичко, което имаме в живота си".

„Често може да е достатъчно само да се отворим за щастието, т.е. да мислим и чувстваме, че го заслужаваме. Няколко минути, в които да се отпуснем и абстрахираме от средата, са решаващи за емоционалния ни тонус и баланс", казва психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Как щастието влияе на здравето?

Те използват стълбите, а не асансьора

Използвайте стълбите вместо асансьора, ходете пеша или с колело на работа, вземете си куче, което да разхождате.