/ Thinkstockphotos
Колекционирайте прекрасни моменти за 2018 г. в... буркан
Началото на всяка година обикновено е време и за равносметка, и за поставяне на нови цели за следващите дванадесет месеца. Повечето от нас обаче даваме сами на себе си обещания, които така и не изпълняваме – от спирането на цигарите, през по-здравословно хранене, до по-малко ядосване за дребните проблеми.

Ако искате да се радвате на здравословна година, вижте от какво да се отървете

Обикновено неспазването на тези цели води негативни емоции и загуба на вяра в собствените ни възможности. Има една прекрасна практика, която би донесла много усмивки, добро настроение и чувство за ползотворна година.

Колекционирайте прекрасни моменти
Thinkstockphotos

Реализацията на идеята е съвсем проста – вземете празен буркан, а до него поставете листчета или малък тефтер. Всеки пък, когато ви се случи нещо, което ви е накарало да се усмихнете и да се чувствате добре, записвайте момента на бележка, а после я пуснете в буркана. Старайте се всяка седмица да записвате поне едно хубаво нещо, което ви се е случило.

Хубавите спомени са по-емоционално зареждащи от секса и шоколада

Това може да бъде нещо дребно – усмивка от непознат на улицата, подарено без повод цвете, красив маникюр, вкусна храна, случайна среща с приятел и др. В края на декември отворете буркана и прочетете всички листчета. Така ще видите нагледно каква прекрасна и забележителна година сте имали.

50 неща, които ни карат да се усмихваме

Колекционирането на моменти има много положителни ефекти – измества акцента от това, което не сме направили, на хубавите неща, които са ни се случили. Освен това е идеалното помощно средство за справяне със следпразничната депресия, която обикновено връхлита в първите дни след новата година, когато се връщаме на работа след почивните дни.

Вижте още съвети за усмивки и щастие:

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Учени разгадаха рецептата за щастие

Пътят към щастието минава през близката кръчма


Разкриха какво ни прави най-щастливи

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Тайната на щастието може би се крие в нещо много простичко

Звездни усмивки от света на шоубизнеса (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук