Преследването на щастието понякога изглежда безкрайно и дори недостижимо – уж имаш всичко, но една малка част от теб е неспокойна.

По един съвет за всяка зодия в едно изречение

Дали наистина е толкова трудно да бъдем щастливи? Едва ли. А ключът се крие в това да си помогнем сами, за да сме в хармония със себе си и света около нас.

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Представителите на всяка зодия имат определени потребности, които ги карат се чувстват пълноценни. Вижте уроците за щастие, предназначени за всяка зодия:

Овен

Те се нуждаят от конкурентна среда, за да бъдат щастливи. Дори да става дума за съревнование между тях и... тях самите. Представителите на зодия Овен има нужда от предизвикателства и възможността да тестват сами себе си. Обожават победата, особено ако е заслужена.

усмивка
ThinkStock/Getty Images

Телец

Те се нуждаят от комфортен дом, в който да се чувстват спокойни. Искат да са заобиколени от прекрасни неща, които да им помагат да бъдат в хармония със себе си. Техният дом е тяхното сигурно място – за което да се грижат, потопени в уюта, който им създава.

Близнаци

Те са истински щастливи, когато случат на фантастичен разговор с прекрасен човек. Има нещо в задълбочените и интелектуални размисли, което кара душата им да лети. За тях е важно да споделят собственото си мнение, но и да чуят чуждото.

Рак

Представителите на тази зодия се нуждаят от семейство, за да бъдат щастливи. За тях е важно да бъдат заобиколени от хора, които ги обичат и са там, когато имат нужда от тях. Обичат топлите прегръдки, отворените сърца и рамо, на което могат да поплачат.
Лъв

За тях не е трудно да се чувстват щастливи, защото обожанието, от което се нуждаят, е нещо, което и сами могат да постигнат. Лъвовете са родени лидери – звездата на компанията. Колкото повече комплименти получават, толкова по-щастливи са.

Дева

За да бъдат истински щастливи, за тях е важно хората да виждат какво са направили за тях. Не, не става дума за изтъкване, а за признание. Девите искат да се знае, че винаги са насреща да помогнат, да прегърнат, утешат, да дадат съвет.

Везни

Везните се нуждаят от същите неща, от които са се нуждаели хипитата през 60-те години – любов и мир. Никак не им харесва около тях да има негативна енергия. Избягват конфликтите, защото ги напрягат. Обичат да са влюбени и да имат партньор до себе си, който да ги прави щастливи.
Скорпион

Представителите на тази зодия ценят личното си пространство и се нуждаят от уединение, за да бъдат щастливи. Ако не се чувстват добре и защитени, са склонни да бъдат изнервени необщителни. Не харесват хора, които не са искрени с тях.

Стрелец

За да са истински щастливи, те трябва да са навън и да опознават света. Няма нищо, което може да ги направи по-щастливи, от това да пътуват, при това възможно най-често. Ограничението ги прави нещастни и потиснати.

Козирог

Представителите на тази зодия се нуждаят от усещането за тотален контрол над собственото им щастие. Те са много отговорни личности, на които може да се има доверие. Харесва им всичко да си е на мястото и светът да функционира така, както трябва. Обичат правилата, дисциплината и прогнозирането на събитията.
Водолей

Те са уникални личности и се нуждаят от самостоятелност в света около тях. Обичат да имат възможност да блеснат с нов идеи, философии и теории. Чувстват се най-щастливи, когато са изправени пред нещо, което възбужда и провокира ума им.

Риби

Нуждаят се от място, на което могат да бъдат креативни и да са себе си, колкото пожелаят. Те се генератор на иновативни идеи. Обичат да фантазират и най-добре изразяват себе си чрез изкуство.

Вижте още:

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи


Зодиите, които винаги казват истината

Какво ни кара да сме „на седмото небе“ от щастие?

СНИМКИ: Щастливи усмивки от света на шоубизнеса

Лошите навици, които ни пречат да бъдем щастливи (ВИДЕО)