Съвременните хора са недоволни от теглото си, от тялото си и здравословното си състояние.

Преди и след: 14 звезди, които отслабнаха драстично (СНИМКИ)

През последните години на мода бяха различни диети, но въпреки това затлъстяването в световен мащаб нарасна драстично. Вижте един нов метод на хранене:

Една от последните сензации в диетологията е редуването на 5 дни нормално хранене с два ограничаване на калориите. Позволените калории за женете в дните на ограничаване са 500, а за мъжете 600.

хранене
Thinkstock/Getty Images

Периодичното ограничаване в храненето е стар метод. Той е свързан с религията. Ние имаме коледен и великденски пост, будистките монаси постят при новолуние и пълнолуние всеки месец. Въпреки че се практикува от хилядолетия, науката започна до го изследва отскоро.

Нашите предци не са се хранели по пет пъти на ден, а периодите на глад и обилни пиршества са били нещо нормално. Нашите гени не са моделирани да ядем непрекъснато.

Затова периодичното ограничаване не е краткотрайна мода. Основният ефект от този метод е, че е лесен и ефектът е бърз и дълготраен. Той не изисква купуването на скъпи храни и няма риск за здравето.

Може дори да се окаже, че периодичното ограничаване в храненето е един от най-ефикасните методи за хората, страдащи от затлъстяване.

Вижте още за диетите:

Днес е полезно, утре – вредно: 9 мита за здравословното хранене

Ударните диети не осигуряват дългосрочно отслабване

Учени откриха грешка в препоръките за здравословно хранене

Разкриха кои диети са по-безвредни и ефикасни

Популярните диети, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук