/ ThinkStock/Getty Images
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 20 до 23 август, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за около 30 неправилно паркирани МПС. За автомобилни гонки и дрифт е съобщено в района на паркинга на Тракийския университет.

На горещия телефон: Сигнали за силна музика и неправилно паркиране

Два броя автомобили са включени в процедура по принудително/доброволно премахване от паркинги в Стара Загора. За бездомни кучета е съобщено в района на парк „Тракия“, кв. „Зора“, около блок №1 на ул. „П. Р. Славейков“ и около Военна болница.

Над 200 са сигналите на горещия телефон

Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.
За лай от домашен любимец, смущаващ живущите в района на бл. №50 и №52 на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, също е подаден сигнал. Оплакване има и от неприятна миризма от котки, отглеждани в апартамент, в жилищен вход на блок №86 на ул. „Братя Жекови“. Извършени са проверки.

На горещия телефон: Сигнали за автомобилни гонки и бездомни кучета

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на жена, която пие бира и чисти риба в кофа на скамейка в Станционната градина. Мястото е почистено. Същата санкция е наложена и заради събиране на орехи от улицата по бул. „Св. Патриарх Евтимий“, до Професионална гимназия по ветеринарна медицина

„Иван П. Павлов“. Докладна записка е съставена за струпване на строителни отпадъци в чували в гората в района на Обсерваторията. Акт за установяване на административно нарушение е наложен на техническия ръководител на строителен обект в кв. „Зора“ за преминаване през стадиона в квартала.

На горещия телефон: Автобус подмина спирка, санкционират собственик на автомивка

Същата санкция е получил и ръководител на обект в кв. „Железник“, заради отрязване на дърво. Констативен протокол и предписание са съставени на управител на заведение, което работи след указаното и разрешено време в тъмната част на деня.

На горещия телефон: Сигнали за гонки, печене на чушки и шумни компании

Запазва се тенденцията при оплакванията за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня
. Около 10 са и подадените сигнали за силна музика от заведения. След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати, светофарни уредби, обезопасени са шахти и възстановени компрометирани пътни знаци в града.

Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.