горещ телефон
горещ телефон / netinfo
Фалшив сигнал за пожар в района  на жп гарата е подаден през почивните дни на горещия телефон на община Стара Загора.  Граждани отново са сигнализирали за дрифт в района на парк „Артилерийски“, десетки са били сигналите през празничния 6 май за силна музика от заведения на открито, както и за младежи, които хвърляли бутилки по преминаващите по бул. „Цар Симеон Велики“ автомобили, в района на новия парк.

В следствие на бурния вятър и дъжд са паднали клони на дървета както в Стара Загора, така и в някои от селата. Наводнило се е мазе на блок №179 на ул. „Майор Тодор Кавалджиев“. Регистрирани са аварии, довели до прекъсване на тока.

Гражданин е информирал, че е открил малко куче в завързан чувал. Палето е предадено на Общинския приют за безстопанствени животни.

След сигнализиране от граждани е отремонтирана чешмата в кучешката градинка в парк „Митрополит Методий Кусев“. Ремонт е извършен и на неработещо улично осветление в града, както и на паркомати. 

Близо 130 са подадените сигнали на горещия телефон в периода 4 -7 май.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.