/ dariknews.archive
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 30 април до 3 май, са отчетени над 150 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града.

Близо 100 са сигналите от граждани на горещия телефон

След подадена информация е задвижена процедура по пренудително репатриране на 2 броя паркирани от дълго време автомобили - до блок №30 на ул. „Христо Ботев“ и до блок №106 на ул. „Сава Силов“.

На горещия телефон: Дрифт, вандалски прояви и бездомни кучета

Съставени са 4 бр. Акт за установяване на административно нарушение на стопани на домашни кучета, които биват разхождани без повод, в парк „Йордан Капсамунов“ и Станционната градина.

На Горещия телефон е постъпила информация за домашно куче, което системно лае на балкон на блок №4 на ул. „Железни врата“. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“, след извършена проверка, е съставил Акт за установяване на административно нарушение.

Близо 150 са сигналите от граждани на горещия телефон

Към Общинския приют за безстопанствени животни е насочен сигнал за бездомни кучета в района на кв. „Самара“. Граждани са информирали за откраднати 2 бр. пътен знак „Стоп“ – от разклона за село Горно Ботево, както и от кръстовището на бул. „Боруйград“ и ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

Постъпили са оплаквания за силна музика от няколко заведения в града, както и от шумни домашни ремонти. Звено „Контрол и обществен ред“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение за рязане на асфалтово покритие на улица, заради поставяне на тръби, в кв. „Лозенец“ по ул. „Околчица“.

На горещия телефон: Пияни палят огън, младежи се катерят на изоставена сграда

Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ са съставили АУАН и на работници на строителна фирма, които са запалили растителни отпадъци в района на пътната връзка Стара Загора – Казанлък, до Дома за възрастни хора с физически увреждания. Санкционирани с АУАН са търговци на заклани пилета в района на бул. „Цар Симеон Велики“ №137, както и на месо, в района на ул. „Ангел Кънчев“ №50.

След получени сигнали на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, почистено е пространството около чешмата на Ген. Делчев по пътя за кв. „Дъбрава“ и близката беседка, обезопасени са и няколко шахти в града.

Над 100 сигнала от граждани са постъпили на горещия телефон

Граждани са сигнализирали за мъгла над града на 3 май.
От отдел „Екология“ са съобщили, че всяка сутрин се следят показателите на въздуха и няма констатирано повишение на стойностите. Високата влажност в момента, предразполага наличието на сутрешна отмара. 

Постъпило е желание от старозагорка за поставяне на антипаркинг колчета по тротоарите на бул. „Митрополит Методий Кусев“, за да се ограничи спирането по тротоарите.

Близо 80 сигнала са постъпили на горещия телефон

Молба за по-голям автобус по сутрешната линия „Железник – село Оряховица“ също е подадено.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Община Стара Загора