/ DarikNews.bg, архив
Сигнал за агресивни бездомни кучета в парк „5-и октомври“, е получен на горещия телефон на общината. Съобщено е за инцидент с домашно куче, ухапало гражданин, в района на ул . „Стефан Караджа “ и „Генерал Столетов“.  Екипи на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ и ОД  на МВР  са се срещнали с пострадалия старозагорец.

Съставен е Протокол и мястото на инцидента е обходен, но не е намерено агресивното животно или открит стопанинът му. Съставен е Акт за установяване на административно нарушение на гражданин, който разхожда кучето си без повод в района на ул. „Никола Дечев“ №18. Подаден е сигнал и за изгубено агресивно домашно куче пред ГПЧЕ „Ромен  Ролан “. Екип на Приюта за безстопанствени животни са заловили и агресивна майка с пет малки кученца в района на Окръжния съд. За бездомни кучета е съобщено и в района на кв. „Самара“.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 9 до 13 март, са отчетени около 150 сигнала. Съобщено е за над 60 неправилно паркирани автомобили в централната част на града и около парковете. Сигнал е подаден и за 4 бр. МПС, които дрифтят на площада в центъра на курортното селище Старозагорски  минерални бани, както и за силна музика от автомобил, южно от ПГОХ „Райна Княгиня“.

След подадена информация за опасна дупка в близост до пешеходната алея до ул. „Димчо Стаев“ в кв. „Казански“, същата е била обезопасена от екипи на звено „Контрол и обществен ред“ и ВиК – Стара Загора. Отремонтирано е и неработещо улично осветление, очаква се да бъде доставена необходима част за ремонт и на осветителни тела в района на блок №24 в кв. „Казански“.  Отремонтирани са няколко паркомата в града, както и почистено замърсено междублоково  пространство.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение за запален огън в новострояща се сграда в кв. „Самара“, срещу блок №16.

В неделния ден е съобщено за счупен покрив на автобусна спирка „Спортна зала“ на бул. „Никола Петков“.

На Горещия телефон е сигнализирано още и за силна музика от няколко заведения в града, шум от строеж, разпиляно слънчогледово семе по пътното платно, в следствие на инцидент и други.