/ netinfo
Двама пияни мъже запалили огън зад блок №93 на ул. „Генерал Столетов“ в Стара Загора. Сигнал за това е подаден на горещия телефон на общината, а на мъжете е съставен Акт за установяване на административно нарушение от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“.

От 30 март до 1 април на безплатния горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157 37, са отчетени близо 100 сигнала, половината от които са за неправилно паркирани коли.
 
В събота е подадена информация за група деца, играещи на територията на строителна площадка, както и за младежи, които са на покрива на изоставена сграда в района на бившото ДЗУ.
 
Съобщено е за глутница бездомни кучета в района на кварталите „Железник“и  „Лозенец“, в градинката в района на баня „Пиперка“, както и в селата Подслон и Християново. Реагирали са екипи на Общинския приют за безстопанствени животни.
 
През изминалите дни са постъпили сигнали още за висяща ламарина от покрив на сграда, намираща се на югоизточния ъгъл на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Цар Симеон Велики“, както и за паднали от вятъра оградни пана на строеж в района на ул. „Капитан Петко Войвода“ №20.
 
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.