/ netinfo
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 13 до 16 август, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за близо 20 неправилно паркирани МПС в града.

На горещия телефон: Сигнали за автомобилни гонки и бездомни кучета

Сигнализирано е за откраднат знак, указващ паркомясто за хора с увреждания до блок №16 на ул. „Отец Паисий“. Оплаквания са постъпили от бездомни кучета в кв. „Три чучура - юг“, в района на хипермаркет в източната част на града и Гробищния парк, както и около стадион „Берое“.

Старозагорци се жалват от силна музика

Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, пуснато за свободна разходка, без повод и намордник, около блок №22 в кв. „Три чучура“. 
 
Граждани са сигнализирали за опасност от инциденти с най-малките посетители на парк „5-ти октомври“ поради екстремно каране от страна на младежи на скейтборди и велосипеди
 
На горещия телефон: Автобус подмина спирка, санкционират собственик на автомивка


Запазила се е тенденцията за оплаквания от шумни компании на открито около жилищни сгради, както и за силна музика от заведения в града. След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Премахнати са изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.
 
Куче ухапа жена в „Самара“, санкционираха стопанина му

Докладна записка е съставена за компрометирана ограда на спортно игрище, намиращо се между ул. „12-ти пехотен полк“ и „Емилян Станев“, както и за нарушена цялост на специалната настилка на детска площадка в кв. „Казански“.
 
На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

Сигнал е получен и за клатеща се част от огражденията на канала, между ул. „Братя Жекови“, „Хаджи Димитър Асенов“ и „Цар Иван Асен II“. Проверка е извършена и за липсващи планки и болтове на мостовото съоръжение над Античен форум „Августа Траяна“, по ул. „Митрополит Методий Кусев“.
 
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.