/ dariknews.archive
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 10 до 12 август, са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за около 20 неправилно паркирани МПС.

За автомобилни гонки е съобщено в района на паркинг на голям хранителен магазин в западната част на града, както и по ул. „Братя Жекови“. 

Старозагорци се жалват от силна музика

От бездомни кучета са се оплакали живущи в кв. „Кольо Ганчев“. П
остъпил е сигнал и за вероятно изгубено домашно куче, порода „Голдън ретривър“, което обикаля из парк „Артилерийски“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

На горещия телефон: Автобус подмина спирка, санкционират собственик на автомивка

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на пастир за допускане на крави от стадото му да влязат в пасище на арендатор в село Маджерито. Увеличават се сигналите за оплакване от граждани през почивните дни за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня. Над 10 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града.

Съобщено е и за опасни улични шахти, шум от строителни дейности в апартаменти, както и за замърсяване с едри отпадъци около контейнери за смет. Изразена е необходимост от почистване и косене на треви и храсти по пътя Стара Загора - Нова Загора, разклоните за селата Дълбоки и Горно Ботево.

Куче ухапа жена в „Самара“, санкционираха стопанина му

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.