/ netinfo
Шофьор по линия №8 не спрял на спирка на градския транспорт. За това се оплакал на безплатния горещ телефон на общината старозагорец. При установяване на нарушение, ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на транспортното дружество.
 
Куче ухапа жена в „Самара“, санкционираха стопанина му

Акт
за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на автомивка, от която системно се замърсява около обекта с пяна и вода.
 
На горещия телефон: Сигнали за гонки, печене на чушки и шумни компании

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в кв. „Три чучура - юг“, както и в село Християново. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на кучета, пуснати за свободна разходка по бул. „Славянски“. Същата санкция е наложена и на друг гражданин, който е разхождал свободно кучето си, около блок №2 на ул. „Г. Байданов“.
 
На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

Над 20 са подадените сигнали за силна музика
от заведения в града, както и за струпване на шумни компании на открито.
 
След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и паркомати. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. Докладна записка е съставена за компрометирана беседка около блок №130, на ул. „Христо Ботев“.
 
Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите
, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 3 до 5 август, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани коли в града.