/ Община Стара Загора
Близо 230 сигнала са подадени на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37 от 11 до 14 юни. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани коли в града.
 
Продължават сигналите за безпризорни кучета в различни части-около стадион „Берое“, по ул. „Иван Вазов“, в кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Съставиха акт за незаконно събиране на пари за фондация

Сигнал е получен и за дете, разхождащо куче порода „Питбул“ без повод и намордник в района на СУ „Иван Вазов“. Собственик на същата порода куче е с наложен Акт за установяване на административно нарушение за свободна разходка на животното в детска площадка в кв. „Самара 3“.
 
След подадено оплакване е санкциониран с два акта за установяване на административно нарушение гражданин, изхвърлящ биологични отпадъци и замърсяващ околната среда около стопанство „АПК“, от южната страна на Баритна мина.
 
Старозагорци се жалват от шофьори на градския транспорт

Запазва се тенденцията за увеличаване броя на сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения. Граждани сигнализират и за бране на липов цвят и чупене на клони на дърветата. След извършени проверки, установените нарушителите са глобени.
 
Постъпили са оплаквания за неспазване на разписанието на няколко автобусни линии от шофьорите на градския транспорт. При наличие на нарушение ще последва санкция според Вътрешния правилник на дружеството.
 
На горещия телефон:Фалшив сигнал за пожар, дрифт край новия прак

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Премахната е табела от дърво, в района на Централен пазар, съдържаща неприлични думи, както и изсъхнала бреза.