/ netinfo
Граждани се оплакали на горещия телефон за грубо отношение от шофьори на градския транспорт - за неспиране на спирки, както и за несъобразено с пътниците шофиране.

По всички тях се извършват проверки и при установяване на нарушения, виновните ще бъдат санкционирани спрямо Вътрешния правилник на транспортното дружество.
 
Пиян младеж буйствал в района на детска градина

По пътя между селата Хан Аспарухово и Пшеничево е подадена информация, че се депонират в канавката голям брой автомобилни гуми. Извършена е проверка от екип на звено „Контрол, екология и чистота“. Направени са докладна записка и снимков материал. Работата по сигнала продължава.
 
Гражданин е сигнализирал, че е избита врата на трафопост, който се намира югоизточно от бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Братя Жекови“. Насочен е екип на енергоразпределителното дружество за обезопасяване на обекта.

Вадиха лисица от подземие на студентско общежитие

Акт за установяване на административно нарушение е наложен на шофьор на бетоновоз, замърсяващ пространството около отбивката за кв. „Железник“ (път между Стара Загора и курортното селище Старозагорски минерални бани).

На горещия телефон:Фалшив сигнал за пожар, дрифт край новия прак

Звено „Контрол и обществен ред“ е наложило административна санкция и на собственик, поставил незаконно рекламна табела, на блок №100 на ул. „Св. Княз Борис“. АУАН е съставен още на техническия ръководител на строителен обект на адрес ул. „Св. Княз Борис“ №167, поради замърсяване на района.
 
Постъпили са сигнали за бездомни кучета около парк „5-ти октовмри“, болница „Берое“, кв. „Железник“ и „Три чучура“, централния пазар. За разходка без повод и намордник на домашни любимци също е подадена информация. Екип на Общински приют за безстопанствени животни е съдействал за спасяването на куче, паднало в пресъхнал водоем, в района на ул. „Бяло море“ №3.
 
На горещия телефон: Дрифт, вандалски прояви и бездомни кучета

След подадени на безплатния Горещ телефон сигнали са отремонтирани лампи от уличното осветление и светофарни уредби. Обезопасени са шахти, ремонт е извършен и на паркомати.

Премахнати са клони
, надвиснали над пътното платно. Екип на Община Стара Загора е съдействал за настаняване на бездомен мъж в социално заведение, след сигнал от живущи в блок №30 на ул. „Арх. Христо Димов“.
 
На горещия телефон: Пияни палят огън, младежи се катерят на изоставена сграда

Постъпили са искания за по-често косене на треви и храсти в междублокови пространства. Заявено е желание и за поставяне на знак – „Забранено за кучета“, на територията на ОУ „Георги Райчев“.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 14 до 17 май, са отчетени над 200 сигнала. Съобщено е за около 100 неправилно паркирани автомобили в града.