/ netinfo
18-годишен пиян младеж буйствал в района на детска градина „Мечо Пух“ в Стара Загора. Сигналът, постъпил на горещия телефон на общината, е подаден към полицията, като на място униформените установили, че няма нанесени щети по детската площадка на градината. За група шумни младежи, употребяващи алкохол на открито, в района на блок № 69 на ул. „Христо Ботев“, също е подадено оплакване.

Вадиха лисица от подземие на студентско общежитие

Докладна записка е направена, след подаден сигнал за изхвърляне на битови отпадъци, превозвани с каруци, в района на ул. „Мусала“, в кв. „Лозенец“. Акт за установяване на административно нарушение е получил гражданин, който гори отпадъци в района на спирка „7-и километър“.

На горещия телефон:Фалшив сигнал за пожар, дрифт край новия прак

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на парк „5-ти октомври“, както и в района на детската площадка на ул. „Парчевич“ и ул. „Христо Ботев“. Сигналите са насочени към екипи на Общинския приют за безстопанствени животни.

Екипи на звено „Контрол, екология и чистота“ са извършили проверки по постъпила информация за разхождане на домашни любимци в детски площадки и в дворове на училища. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, който е разхождал животното в двора на III ОУ.

На горещия телефон: Дрифт, вандалски прояви и бездомни кучета

След получени сигнали на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, за няколко лампи се очаква доставка на дросели. Ремонт е извършен и на паркомати и светофарни уредби. Обезопасени са шахти в града. 

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 11 до 13 май, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града.