/ ThinkStock/Getty Images
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 2 до 7 юли, са отчетени близо 180 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Няколко са оплакванията от извършване на ремонтни дейности и почистване на автомобили в междублокови пространства.

На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

За гонки е съобщено в района на парк „Артилерийски“ – по ул. „Илинден“ и „Одринска епопея“.
За дълго време задействана аларма на автомобил също е подадено оплакване.  Проверява се сигнал за шофьор на тролейбус, който не е спрял на спирка по Линия №36.

Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е извършил проверка по оплакване от гражданин за печене на чушки пред блок №2 на ул. „Любен Каравелов“ и замърсяване на въздуха и пространството около входа. Нарушение не е констатирано.

На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета и тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк

Проверки са извършени и по сигнали за пуснато за свободна разходка куче в двор на кооперация,
както и за неполагане на достатъчно грижи към домашни любимци. По информация за денонощен лай на животно в село Остра могила и съмнения за липса на документи за него е съставен Акт за установяване на административно нарушение на собственика му, като е на лице липса на административен паспорт на животното.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

На Горещия телефон е сигнализирано още за бездомни кучета в Стара Загора
, както и за агресивна глутница в района на местност „Бойчо бунар“ до Баритна мина. Сигнал е получен за жена, хранеща безпризорни животни, около блок №286 на бул. „Цар Симеон Велики“.

Информацията е насочена към Общинския приют. Щъркел в безпомощно състояние, намиращ се в нива, в близост до пътя между селата Бъдеще – Памукчии, е прибран от ФПС „Зелени балкани“.

Зачестяват сигналите за шумни компании на открито в районите на паркове и междублокови пространства в тъмната част на деня. След получена информация на Горещия телефон са обезопасени паднали клони, извършена е санитарна сеч на изсъхнали дървета.

Съставиха акт за незаконно събиране на пари за фондация

Ремонт е извършен на улично осветление, светофарни уредби, паркомати, както и информационно табло на градския транспорт
. Граждани са изразили необходимост от подкастряне и почистване на храсти около улици, както и за почистване на междублокови пространства.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Община Стара Загора