/ Дарик, архив
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 29 юни до 1 юли, са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града.

На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета и тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета
около езеро „Загорка“, в кв. „Железник“, както и по ул. „Капитан Н. Андреев“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. За пътен инцидент с куче е съобщено в село Хрищени.

На горещия телефон: Сигнали за силна музика и жена, хранеща безпризорни котки

Над 10 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града,
както и от струпване на шумни компании на открито. Старозагорка е информирала за компрометирана детска люлка в площадка в кв. „Три чучура – север“.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.
Постъпил е сигнал за разбита врата на автополигона в местност „Каменна могила“. Екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ е съставил докладна записка и снимков материал.

Съставиха акт за незаконно събиране на пари за фондация

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление. Работи се по отстраняване на повреда на автобусно информационно табло. Обезопасени са улични шахти. Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Община Стара Загора