/ ThinkStock/Getty Images
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 22 до 24 юни, са отчетени близо 90 сигнала. Граждани са подали информация за над 30 неправилно паркирани МПС в града.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

Шофьор на автобус от градския транспорт ще бъде санкциониран, спрямо Правилника на дружеството. Полученото оплакване е за некоректно поставена табела за автобусна линия №24. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение по сигнал за силна миризма в жилищен вход от домашно куче. За бездомни животни е подадена информация около кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и „Августа Траяна“.

Съставиха акт за незаконно събиране на пари за фондация

Гражданин е сигнализирал за жена, хранеща безпризорни котки,
до блок №60 на бул. „Цар Симеон Велики“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Постъпил е сигнал за деца, които в близост до пешеходната пътека на ул. „Христо Ботев“ №4, са изровили земна маса и са я събрали на купчини, за да я прескачат с велосипеди. За младежи, разхождащи кучета в строителен обект, също има подадено оплакване.

Старозагорци се жалват от шофьори на градския транспорт

Над 10 са сигналите за силна музика от заведения, през почивните дни,
както и от струпване на шумни компании на открито в тъмната част на деня. След получена информация на Горещия телефон е отремонтиран паркомат. Премахнати са изсъхнали клони от тротоари.

На горещия телефон:Фалшив сигнал за пожар, дрифт край новия прак

Обезопасен е отворен електрически стълб,
създаващ предпоставка за инцидент в кв. „Железник“. Сигнализирано е за компрометирана детска катерушка в парк „5-ти октомври“. Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
Община Стара Загора