/ Dariknews.bg,архив
Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, ухапало жена в кв. „Самара - 3“ и на жител на село Хрищени-собственик на две животни, пуснати за свободна разходка из селото. Сигналите са постъпили на горещия телефон на общината.

На горещия телефон: Сигнали за гонки, печене на чушки и шумни компании

Информация е подадена за автомобилни гонки в кв. „Зора“. В процедура по доброволно/принудително премахване са включени 3 автомобила.

За младежи, които рушат детска площадка до блок №66 на ул. „Св. Троица“, е съобщено вчера. След проверка е установено, че са компрометирани вратичките на пространството, обезопасена е въртележка. Цялостното отстраняване на повредите по детската площадка предстои.

На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

Граждани са подали информация за струпване на битови отпадъци от ремонтни дейности около контейнерите за смет в града.

Десетки са сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града. Постъпили са оплаквания за неспазване на разписанието на няколко автобусни линии от шофьорите на градския транспорт. При наличие на нарушение ще последва санкция според Вътрешния правилник на дружеството.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, обезопасени са шахти и почистени паднали клони на
дървета.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157 37, от 30 юли до 2 август, са отчетени над 150 сигнала.