/ ThinkStock/Getty Images
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 17 до 19 август, са отчетени над 100 сигнала. Граждани са информирали за около 20 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по доброволно/принудително премахване е включен автомобил, паркиран до блок №49 на ул. „Стефан Сливков“.

Над 200 са сигналите на горещия телефон

Проверка е извършена по сигнал на старозагорец за пребоядисване на автомобил на тротоара, пред гараж на адрес ул. „Стефан Караджа“ №128. Установено е облепяне на МПС с вестници, но същото е било прибрано в гаражната клетка. Съставен е протокол на собственика на автомобила с предупреждение да не се извършват ремонтни дейности върху тротоара.

На горещия телефон: Сигнали за автомобилни гонки и бездомни кучета

Постъпило е оплакване за неспиране на автобус по Линия №13 на спирка „ДЗУ“.
При наличие на нарушение ще последва санкция за шофьора, спрямо Вътрешния правилник на дружеството. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на група хора, които са разглобявали бойлери и климатици до контейнер за смет, в пресечката на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“.

Същата санкция е наложена, след проверка по сигнал, на гражданин, режещ корени на дърво за осигуряване на достъп до гараж на ул. „Граф Игнатиев“, в близост до пресечката с ул. „Ангел Кънчев“.

На горещия телефон: Автобус подмина спирка, санкционират собственик на автомивка

Предписание е съставено на отговорник на търговски обект за препречване на тротоарна площ при отваряне на вратите на павилион.

На Горещия телефон е съобщено още за компрометирани вратички на детска площадка в района на блок №149 на ул. „Христо Ботев“. Обезопасен е шадраван в парк „Тракия“. Над 20 са сигналите за шумни компании в паркове и междублокови пространства, както и оплакванията от силна музика от заведения в града. Информация е подадена още за шум от ремонтни дейности в жилищни сгради, както и за фойерверки в тъмната част на деня.

На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

След получени обаждания на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление. Отстранени са изсъхнали клони от дървета. Постъпило е искане за поставяне на контейнер в квартал „Ремиза“, който да е част от общинската система за разделно събиране и повторно използване на дрехи, обувки и домашен текстил.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.