/ iStock/Getty Images
В Единния информационен портал за COVID-19, за 14 октомври, са регистрирани 22 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Рязък скок на заразените в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - 19 - осем жени на възраст от 30 до 55 г. и 11 мъже между 17 и 72 г. от Шумен и една жена на 47 г. от село Дибич
- Община Смядово - една жена на 50 г. от село Риш
- Община Хитрино - един мъж на 23 г. от село Тервел
- Община Върбица - една жена на 43 г. от Върбица


Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина. Направени са 109 PCR теста. Общо за областта случаите, с регистрирани положителни проби достигнаха 509 лица.

Девет новозаразени в Шуменско

Настанени в лечебни заведения са 62 пациента,
с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 129 лица, излекувани са 294 лица, починалите са 24 лица

На 13 октомври e регистрирано с положителна проба за COVID-19 едно дете на 17 г. От проведеното епидемиологично проучване е установено, че е ученик в ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен, но не е посещавало учебни занятия от 29 септември.

Масово тестване за коронавирус в община Смядово

Медицински служители, при които е констатиран коронавирус, са общо 43 лица
. Лицата, поставени под карантина в областта , са 336. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

По информация на изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов, към днешна дата в лечебното заведение има настанени 68 пациенти с доказан COVID-19, от които 2 в ОАИЛ.

За три денонощия: 21 нововозаразени в Шуменско

Няма нови случаи на положителни проби сред медицинския персонал на болницата.